•  بیوشیمی پزشکی
    مدیر گروه
    دکتر عباس صاحبقدم لطفی

آمار و اطلاعات

.:: دکتری ::.

بیوشیمی پزشکی
معرفی

2-1 تعریف دوره:
دوره دکتری تخصصی بیوشیمی بالینی بالاترین مقطع تحصیلی آموزش عالی بوده که به اعطاء مدرک دکتری تخصصی (Ph.D.) بیوشیمی بالینی انجامیده و مجموعه ای هماهنگ از فعالیتهای آموزشی ، پژوهشی ، کاربردی و خدماتی در زمینه های ساختار مولکول های حیاتی ، واکنشهای بیوشیمیایی بدن، تغییرات آنها در سلامت و بیماری و بکار گیری این دانش در تشخیص و کنترل بیماری ها می باشد.
در این برنامه مکانیسم اتفاقات فیزیولوژیک و پاتوفیزیولوژیک، روش‌شناسی در فرایند ارزیابی آنالیت‌ها و تفسیر تغییرات مشاهده شده در نتایج تست‌های آزمایشگاهی به دانشجویان آموزش داده می شود. تا از این طریق با اتکا به پیشرفت های جدید تکنولو‍‍‍‍‍‍ژی و رشد و بالندگی روز افزون آن نسبت به پیشگیری، تشخیص، پیگیری و مشاوره در درمان بیماری‌ها کمک نماید. انگیزه داوطلبان تحصیل در این رشته در مناطق مختلف دنیا این است که بتوانند علاوه بر پذیرش مسؤولیت فنی بخش بیوشیمی بالینی آزمایشگاه‌های تشخیص طبی به ارایه مشاوره در امر تشخیص آزمایشگاهی بیماری‌ها نیز پرداخته و بتوانند در موقعیت‌های آکادمیک ، تحقیقاتی، صنعتی و ... اشتغال یابند.
2-2- شرایط و نحوه پذیرش در دوره:
داوطلبان از طریق آزمون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پذیرش می شوند. داوطلبان مجاز برای شرکت در امتحان ورودی دوره دکتری تخصصی رشته بیوشیمی بالینی عبارتند از دارندگان مدارک:
الف- دکتری عمومی پزشکی ، دکتری عمومی دامپزشکی ، دکتری عمومی داروسازی
ب- کارشناسی ارشد رشتههای بیوشیمی بالینی، علوم آزمایشگاهی، و علوم دارویی دانشآموخته‌ی دانشکده‌های علوم پزشکی.
در بازنگری برنامه دوره دکتری تخصصی که در سال 1397 صورت گرفت بر یادگیری مهارتهای عملی و روش های تشخیص ملکولی بیماری ها تاکید شده است. در حال حاضر تعداد کل واحد های درسی در دوره دکتری تخصصی 42 واحد میباشد که شامل 24 واحد آموزشی و 18 آموزشی، 18 واحد پایان نامه و 6 واحد کارآموزی بیمارستانی می باشد.

مهارت‌های شغلی


دانش آموختگان دوره دکتری تخصصی بیوشیمی بالینی می توانند در جایگاه های زیر انجام وظیفه نمایند:
• دانشگاه ها و مراکز آموزشی عالی کشور
• آزمایشگاه های تشخیص طبی بخش خصوصی ، بیمارستان ها و مراکز درمانی ،
• مراکز پژوهشی و واحد های تولید مواد،کیت و تجهیزات آزمایشگاهی
• واحد های تحقیق و توسعه مراکز تولیدی ذیربط
• مراکز رشد جهت به کارگیری فناوری بومی با هدف کارآفرینی و تولید محصولات جدید بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی


.:: کارشناسی ارشد ::.

بیوشیمی بالینی
معرفی

1-1- معرفی دوره: کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی (بازنگری شده در سال 1388)
کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی (MSc in Clinical Biochemistry) بصورت تخصصی به مباحث بالینی بیوشیمی می پردازد و شامل مباحث آموزشی و پژوهشی می باشد. در این دوره علاوه بر فراگیری مربوط به آزمونهای تشخیص بیماریها در انسان، دانشجویان با روش های تجربی و ملکولی برای تشخیص بیماری ها آشنا می شوند. در این دوره دانشجویان با اساس ملکولی و سلولی بیوشیمی آشنا می شوند. همچنین اصول و روشهای بیوشیمی بالینی و تشخیص ملکولی را فرا می گیرند.
شرایط و نحوه پذیرش در دوره:
شرایط پذیرش در این دوره از طریق آزمون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشد. دانش آموختگان دارای دانشنامه کارشناسی در یکی از رشته های بیوشیمی، علوم آزمایشگاهی، شیمی، زیست شناسی، علوم تغذیه، ویروس شناسی، ایمنی شناسی، داروسازی، علوم دارویی، علوم و صنایع غذایی و علوم آزمایشگاهی-دامپزشکی از دانشگاه های معتبر شرایط ورود به این دوره را دارند.
در حال حاضر تعداد کل واحد های درسی در دوره کارشناسی ارشد32 واحد میباشد که شامل 24 واحد آموزشی و 8 واحد پایان نامه است. واحد های عملی مثل روشهای آزمایشگاهی و شناخت کار با دستگاهها، و کارآموزی بیمارستانی از جمله دروسی هستند که برای ارتقای مهارتهای عملی دانشجویان مفید است.

مهارت‌های شغلی


دانش آموختگان این رشته در مقاطع کارشناسی ارشد توانائیهای لازم را جهت ترائه خدمات در آزمایشگاه های تشخیص طبی و آزمایشگاه های مراکز درمانی و آموزشی را دارند. همچنین می توانند در فعالیت های آموزشی در ارائه دروس برای دوره های کاردانی و کارشناسی مشارکت داشته باشند. بعلاوه اینکه در سال های اخیر دانش آموختگان دوره کارشناسی ارشد در ارائه و اجرای طرحهای تحقیقاتی با مراکز تحقیقات و شرکتهای دانش بنیان همکاری موثری داشته اند.
فعالیتهای مرتبط با افزایش دانش توسعه روشهای تشخیص ملکولی و همچنین تولید لوازم آزمایشگاهی نیز از مهارتهای دانش آموختگان می باشد.